Om Oss

Velkommen til oss, vi håper du finner det du er på jakt etter enten det er garn, strikkepinner eller tilbehør til spøtet ditt!

Spøteriet åpnet midt i Ålesund sentrum i januar 2016, og nettbutikk høsten 2018. Jeg vil gi deg som er glad i strikketøy et bredt utvalg garn av god kvalitet, og i et fargeutvalg som tar pusten fra deg. Jeg innrømmer mer enn gjerne at en del av motivasjonen for å starte min egen garnbutikk var nettopp dette; et ønske om et større og mer spennende utvalg i garn, både når det gjaldt produsenter, farger og kvaliteter. Ofte var den ene garnbutikken lik den andre; med de samme merkene og gjerne med et ganske snevert fargeutvalg.

Det er så fantastisk mye lekkert og godt garn i verden, og vi som bruker timevis med strikkepinner mellom hendene fortjener akkurat det! Vi fortjener garn som tåler bruk og vask, som er fri for unødvendige plastmaterialer og skadelige tilsettingsstoffer.

I Spøteriet er vi litt nerdete; vi gleder vi oss over delikate garn, vi gleder oss til spennende prosjekter og koselige strikketimer, og vi håper vår entusiasme smitter over på deg! 

Takk for at du stakk innom,

vennlig hilsen Torill <3

 

Jeg vil gi deg som er glad i strikketøy et bredt utvalg garn av god kvalitet, og i et fargeutvalg som tar pusten fra deg!

Vi elsker garnene våre!

I Spøteriet finner du bare garn vi selv liker å strikke av. Men det kan bety så mye! Det kan være at vi dåner av fargepaletten, som vi gjør av Filcolana sitt Arwetta Classic. Eller at vi synes det er spennende tekstur, som med Isager Tweed. Eller at det har en fantastisk mykhet; å klemme på Snefnug fra CaMaRose er som å klemme en liten sky. Det kan også være at det bare er fantastisk lett å strikke med, slik vi opplever med Pernilla og Peruvian Highland Wool.

I Spøteriet jobber vi iherdig for å plukke opp de nye trendene, slik at vi kan tilby deg de mest populære mønstrene og de hotteste fargene. Om vi ikke finner mønstre som passer til trenden, så lager vi dem selv. Vi håper du stikker innom kategorien *Designere* og finner ‘Miss Knittingale’, det er her du finner mønstrene fra vår egen In-house designer.

Når jeg har bestemt meg for å ta inn en ny garnkvalitet i sortimentet vårt tar jeg inn alle tilgjengelige fargenyanser i den kvaliteten, med svært få unntak. Jeg håper du setter pris på det store utvalget vårt! Ta deg tid når du skal velge farger og bruk gjerne funksjonen for å sammenligne produkter slik at du kan se hvilke farger som passer aller best sammen, etter DIN smak! I Spøteriet har du frihet til å velge akkurat den fargen DU liker best!

I nettbutikken vår pakker garnet ditt med glede, mens vi lurer på hva du skal lage. Vi tar oss selv i å beundre fargekombinasjoner dere setter sammen, og innimellom blir vi litt misunnelige på de lekre garnene dere snart skal ha på pinnene. Vi vil så gjerne tilby deg alt! Men det skjønner vi jo at vi dessverre ikke kan. Så vi gjør det på det nest beste viset, og bytter innimellom på hva vi har i sortimentet. Da kan du få prøve spennende nyheter, og de som går ut havner enten på salg eller som en liten restefest. Vinn-vinn for både deg og oss, ikke sant? At du er fornøyd er det viktigste for oss. At du har en hyggelig opplevelse når du handler, at du finner frem i butikken vår og blir forventningsfull til pakken din er målet vårt. Og hvis forventningen blir innfridd når du åpner den turkise esken fra Spøteriet, da vil vi kjenne på lykkefølelsen!  Og du; hvis vi ikke lever opp til forventningene håper vi at du forteller oss det.

Strikkefasthet er viktig for meg, fordi jeg vil at du skal lykkes med prosjektet ditt. Men det er enda viktigere for deg, for at du skal få et plagg som passer! Du kan nesten(!) glemme det som står på merkelappen på garnet. Det gir deg bare en pekepinn på hva produsenten mener er det beste, og det nyttigste du kan gjøre er å bruke det som et utgangspunkt.Det du skal og må forholde deg til er strikkefastheten som er oppgitt i mønsteret ditt. Og så må du bruke den pinnestørrelsen som gjør at du treffer akkurat den strikkefastheten.  Og du; designeren har oppgitt den pinnestørrelsen hun/han har brukt, det er ikke sikkert at de strikker slik som du. Så den er også bare et veiledende utgangspunkt…  Moralen blir; strikk en prøve! Du kan bruke den som test i vaskemaskinen etterpå.

Lykke til!